HARMAA MUODISSA

Juuri nyt harmaa on yksi suurista muoti- ja sisustusväreistä. Neutraali väri, joka on sekä yksinkertainen että luonnollinen ja sopii useimpiin paikkoihin. Erilaisia harmaan sävyjä on kaikkialla ympärillämme, sekä luonnossa että kodeissamme.

Luonnossa voimme nähdä useita erilaisia harmaan sävyjä, minkä johdosta harmaa väri sopii myös täydellisesti yhdisteltäväksi erilaisten luonnonmateriaalien kanssa. Tämä on meistä Sioo:x:llä todella mielenkiintoista.

Harmaalla pohjalla sisustaminen antaa suuria vapauksia sekä värikkäiden yksityiskohtien että neutraalien sävyjen lisäämiseen.

Sisustaja ja freelance-kirjoittaja Susann Larsson, joka kirjoittaa Purple Area -blogia, on yksi juuri harmaaseen ihastuneista.

– Rakastan harmaata, melkein koko talomme on harmaa. Seinät ovat joko betonia tai harmaaksi rapattuja, mutta myös sisustus koostuu lähes kokonaan harmaasta. Yhdistelen sekä vaaleita harmaan sävyjä että oikein tummia, lähes mustia. Harmaan eri sävyt luovat rauhallisen ja kauniin tunnelman, Susann kertoo.

Susannin kodissa harmaan eri sävyjä näkyy kaikkialla, sekä sisällä että ulkona, mutta siellä on myös paljon puuta.

– Ruokailutilassamme olen yhdistänyt harmaisiin seiniin ja betonilattiaan tuhkan väriset ruokailukalusteet. Minusta vaalea puu sopii hyvin yhteen harmaan kanssa. Tuoleille olen lisännyt lampaantaljoja tehdäkseni huoneesta vielä hieman viihtyisämmän. Harmaa perusväri sopii erityisen hyvin yhteen luonnonmateriaalien kanssa, esim. puun, kiven, lasin, keramiikan ja lampaantaljan.

Puhdistettuun avotakkaan kootaan puupölkyt yhdessä rehevien, roikkuvien viherkasvien kanssa.

– Kasvit keventävät ilmapiiriä ja saavat koko kodin tuntumaan eloisammalta ja luonnollisemmalta. Lisäksi vihreä ja harmaa sopivat hyvin yhteen. Minulla on tapana ajatella, että kasvien tulee täydentää toisiaan muotojensa ja väriensä avulla. Erilaisia vihreän sävyjä ja erilaisia kasvutapoja; ylöspäin kasvavia, roikkuvia, törröttäviä ja tuuheita. Mielellään yhdessä.

Harmaata taustaa vasten Susann asettaa mielellään pieniä asetelmia pikkuesineistä ja kasveista luodakseen lisää katseenvangitsijoita.

– Minusta on mukava siirrellä pikkuesineitä vähän silloin tällöin, asettaa esille kivoja kirjoja, maljakoita tai kulhoja. On kiva testata uusia yhdistelmiä. Yleensä valitsen jotain neutraalin harmaalta väriasteikolta.

Jatka ostoksia
Tilauksesi

Ostoskorisi on tyhjä