Hiljattain asennettu terassi?

Kuva:sioox.se

Jos olet juuri asentanut uusia painekyllästettyjä terassilautoja, käsittely SiOO:X Premium Terassi Puunsuojalla ja Premium Terassi Pintasuojalla kannattaa tehdä seuraavana keväänä.

Mistä tietää, onko puu riittävän kuiva SiOO:X käsittelyä varten?

Suoraan puutavaraliikkeestä tuleva uusi painekyllästetty puu on useimmiten tuoretta ja hieman kosteaa. Juuri korona-aikaan monet ihmiset ovat puuhailleet kotona ja asentaneet uuden terassin tai pation. Puutavara- ja rautakaupat reagoivat suureen kysyntään ja myyvät jatkuvasti suoraan tehtaalta tullutta lautaa. Kuivumisaika lasketaan sen mukaan, milloin puutavara on toimitettu kotiin. Laudat kuivuvat paljon nopeammin, kun ne puretaan pinosta ja ruuvataan paikoilleen.

Mittaamisessa kannattaa käyttää suorakulmaa tai tuumamittaa. Laudan leveyden mittaaminen on tärkeää, jotta voidaan määrittää, onko puu kuiva. On myös löydettävä oikea etäisyys lautojen välillä. Muista, että puu turpoaa uudelleen altistuessaan paljon kosteudelle ja sateelle. Kuva: sioox.se

Tavallinen painekyllästetty puu, esim. 120 mm x 28 mm, on märkä kyllästämisen jälkeen ja turpoaa sen vuoksi noin 123-124 mm:iin, kun se tulee suoraan tehtaalta. Laudat ovat täysin kuivia, kun ne ovat kutistuneet noin 117 mm:iin. Kuivumisprosessi kestää noin 6 viikkoa, mutta todellinen kuivumisaika riippuu säästä, lämpötilasta ja sademäärästä, ja siksi suosittelemme käsittelyä seuraavana keväänä. 

Helpoin tapa mitata kosteus on tarkistaa, onko lauta kutistunut. Kuva: sioox.se

Milloin on paras aika käsitellä SiOO:X tuotteilla?

Elokuu ja syyskuu voivat olla hyvä ajankohta käyttää tuotetta, jos haluaa viimeistellä terassin ennen talvea. On kuitenkin varmistettava, että pation lämpötila ei laske alle +6 celsiusasteen.

Selkeällä säällä yöpakkasen riski lähellä maanpintaa on mahdollinen, vaikka ilma tuntuisi vielä lämpimältä. Mitä pidemmälle syksy etenee, sitä enemmän kastetta muodostuu aamuisin. Suosittelemme odottamaan, kunnes kaste on haihtunut ja pinta täysin kuivunut, ennen kuin aloitat käsittelyn. Jos sääennuste on epävakainen, suosittelemme siirtämään käsittelyn seuraavaan kevääseen.

Keväällä pilvinen ja leuto päivä on parempi

Puu on elävä materiaali, joka kutistuu kuivana ja laajenee märkänä. Säälle altistuminen aiheuttaa helposti halkeilua, joten mitä aikaisemmin aloitat piikäsittelyn, sitä nopeammin puu vahvistuu sisältäpäin piikiteiden yhdistyessä puukuitujen välillä.

Auringon paistaessa ja lämmön sulattaessa lumen on hyvä odottaa, kunnes lämpötila on vähintään +6 celsiusastetta sekä päivällä että yöllä. Jos haluat tehdä käsittelyn keväällä, on leuto päivä paras vaihtoehto. Joissakin osissa maata esiintyvä paahtava kevätaurinko ei ole optimaalinen, koska silloin puunsuoja ja pintasuoja kuivuvat liian nopeasti.

Varmista, että käsittelyn aikana on saatavilla pressu mahdollisen sateen varalle. Suojaus on valmis noin tunnin kuluttua, jonka jälkeen saa mieluusti sataa uudelle SiOO:X -pinnalle! Pintasuoja (vaihe 2) säätelee veden imeytymistä puuhun ja tekee vesipisaroista helmeileviä.

Jos sinulla on jo SiOO:X -käsitelty terassi, käytä huoltopesua keväällä

Suomi ja Ruotsi ovat pitkiä maita, jossa sää on hyvin vaihteleva, joten voi olla haaste toteuttaa ulkotilan projekti ilman sateita. Jos kahden päivän sääennuste on hyvä, kannattaa SiOO:X -projekti ottaa työn alle.

Jatka ostoksia
Tilauksesi

Ostoskorisi on tyhjä