Leikkimökki Sioo:x Paneelilla - 2

Leikkimökkiprojektia ovat hidastaneet ensin sateet ja sitten helteet, joiden aikana rakentaja on viettänyt siestaa. ☀️☀️☀️☀️

Vaihtelevat säät ovat kuitenkin olleet omiaan Sioo:x harmaantumisprosessille. Alla olevassa kuvassa on ensimmäinen erä lautoja, 3vk koko käsittelyn (2x pohjustus & pintasuoja) jälkeen. Laudat ovat alkaneet ko harmaantua vaikka lopullinen sävy saavutetaankin todennäköisesti vasta ensi kesänä.

Pienten osien käsittelyn jälkeen siirryimme isompiin pintoihin. Seuraavassa vertailukuvasta näkyy hyvin käsittelemättömän ja kerran käsitellyn seinäpinnan ero. Vasemmalla puolella oleva, hieman rusehtava / kellertävä pinta on käsitelty kerran Sioo:x Paneelin ensimmäisellä vaiheella kun taas oikealla oleva pinta on käsittelemätön. Kuten käyttöohjeissa mainitaankin, niin aluksi Sioo:x käsittely tekee puusta hieman ruskean, jonka jälkeen harmaantumisprosessi alkaa. 

Seuraavassa vertailukuvassa näkyy vasemmalla sama kerran ensimmäisellä vaiheella käsitelty seinä ja sen vieressä kaksi kertaa käsitelty ja muutaman päivän kuivunut lattialauta. Ero ei tässä puhelimella otetussa kuvassa ole aivan niin suuri kuin miten se näyttäytyy livenä mutta ehkäpä tästä saa kuitenkin kuvan siitä miten nopeasti pieniä eroja saattaa alkaa näkymään. Harmaantuminen ja sen nopeus riippuu tietysti todella paljon siitä mikä puulaji on kyseessä, miten kuivaa puu on ja missä olosuhteissa käsittely tehdään sekä mitkä olosuhteet vallitsevat kun harmaantuminen pääsee käyntiin. 

Jatka ostoksia
Tilauksesi

Ostoskorisi on tyhjä