Sisustusvinkkejä ulkotiloihin

Kesällä vietämme paljon aikaa ulkona, ja viihtyisä terassi seurustelua varten on tärkeämpi kuin koskaan. Ulkotiloissa terassien hopeanharmaat pinnat ovat selkeä trendi. Sisustussuunnittelija Susan Törnqvist tietää, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon, jotta terassille saadaan luotua oikeanlainen tunnelma. 

Miten ulkotiloja oikeastaan suunnitellaan? Stylisti, Instagram-vaikuttaja ja sisustussuunnittelija Susan Törnqvistillä on laaja kokemus siitä, kuinka luoda terassista viihtyisä ”extrahuone”. Erilaiset yksityiskohdat antavat tilaa haaveilulle, mutta ulkotilan perusta on myös hyvin tärkeä.

Susan ymmärsi hopeanharmaan puupinnan hienouden viisi vuotta sitten, kun hän käsitteli terassinsa SiOO:X -tuotteilla huomattuaan, että juuri valmistuneessa terassissa oli kellertävä sävy.

− Terassista tuli juuri sellainen tyylikkään harmaa kuin olin siitä halunnut, joten päädyimme käsittelemään kaikki kolme terassiamme, ja olemme erittäin tyytyväisiä. Pidän siitä, että käsittelyn jälkeen eron näkee nopeasti ja vesipisarat vain helmeilevät puupinnalla.

Viime vuonna Susanin perheen kotiin rakennetun laajennusosan valmistuttua Susan ideoi suurien ikkunoiden ja lasiovien eteen terassin. Talon edessä olevaa terassia laajennettiin ja sulautettiin osaksi uutta terassia.

− Terassikokonaisuus ei olisi onnistunut ilman SiOO:X -tuotteita, joiden avulla saimme terassiosuuksien harmaasävyt sulautumaan luonnollisesti yhteen.

Tässä Susanin vinkkejä siihen, mitä ulkotilojen sisustamisessa kannattaa ottaa huomioon.

1. Luo paikka, josta et halua lähteä

Järjestä itsellesi miellyttävä ja kodikas ympäristö myös ulkona. Näin laajennat tunnetta, joka sinulla on sisällä, jatkumaan ulkotiloihin.

2. Ajattele ulkotilaa huoneina

Jaa terassi osiin, jotka edustavat ruokasalia, keittiötä, olohuonetta ja paikkaa rentoutumiselle. Sinulla ei tarvitse olla jättimäistä terassia onnistuaksesi, vaan jaa terassi huonekaluilla ryhmiin.

3. Uskalla leikkiä muodoilla

Pienelle terassille sopii esimerkiksi pyöreä ruokapöytä ja tyylikäs pallogrilli yhdessä ihanan ulkosohvan tai mukavien lattiatyynyjen kanssa.

4. Älä unohda tekstiilejä ja valaistusta

Ihastuttavat tekstiilit, kuten tyynyt ja matot, ja kodikas valaistus ovat yhtä tärkeitä ulkona kuin sisällä.

5. Älä ajattele käytännöllisesti!

On helppoa ajatella käytännöllisesti, mutta käytännöllisestä syntyy harvoin kodikas ja viihtyisä lopputulos. On olemassa sateenkestäviä ratkaisuja, mutta myös suojapeitteen asettaa hetkessä, jos sade yllättää.

6. Muuta kellertävät puupinnat harmaiksi

SiOO:X -käsittelyllä muutat kellertävät puupinnat harmaiksi. Voit käsitellä terassia, pöytää, aitaa, paneelia tai ulkokalusteita. Voit täydentää harmaan puupinnan luomaa kokonaisuutta haluamillasi väreillä, mutta valitse sävyt tarkkaan. Olen valinnut melko hillityn väriskaalan muutamilla korostusväreillä, joita meillä on myös sisätiloissa. Kokonaisuus näyttää hienolta terassikasvien ja pihan vehreyden kanssa. Terassilla on pieniä väriläiskiä kokonaisuuden olematta kuitenkaan liikaa. Muuten käytän sisustuksessa valkoisen, harmaan ja beigen sävyjä sekä mustaa. Klassiset sävyt ovat aina varma valinta.

Teksti: Sofia Carlberg (ELLE Decorations)

Kuvat: sioox.se

Jatka ostoksia
Tilauksesi

Ostoskorisi on tyhjä