UNELMA SKOTLANNIN YLÄMAILLA

Matt ja Leona Braund rakensivat luonnon helmaan Skotlantiin unelmiensa talon. Se on puusta tehty luomus, joka sulautuu hienosti ympäristöönsä. Huomiota herättävän kaunis näköala ja suuret lasiseinät tekevät heidän kodistaan kauniin liiton luonnon kanssa.

Kun Matt ja Leona Braund olivat löytäneet täydellisen tonttinsa, he aloittivat rakentamisen jo puolentoista vuoden kuluttua. Tontti ja sen luonnonläheinen sijainti puhuttelivat heitä monella tavalla, mutta ennen kaikkea he ihastuivat näköalaan.

– Meillä oli selkeä kuva siitä, miten halusimme talon rakennettavan ja mitä materiaaleja halusimme käyttää. Ajatuksena oli pitäytyä yksinkertaisessa mutta luoda samalla vau-tekijä, Leona Braund kertoo.

He panostivat avoimeen tilaratkaisuun saadakseen hyödynnettyä jokaisen tilan mahdollisimman hyvin perhe-elämässä ja sosiaalisessa kanssakäymisessä.

– Se on upea tila seuraelämälle. Ikkunat rajaavat näköalan täydellisesti, ja näemme sekä pohjoiseen että etelään. Panostimme olohuoneessa lasiseen taiteoviseinään, jonka ansiosta näköalaa voi ihailla myös sisältä. Lisäksi se, että voimme mennä suoraan ulos puutasanteelle, antaa mukavan tunnelman sekä sisällä että ulkona. Suuret lasiosiot päästävät valon tulvimaan sisään huoneeseen.

Talo on melkein valmis, ainoastaan puutarha kaipaa vielä viimeistelyä.

– Tästä tuli todellakin juuri kaipaamamme unelmatalo. Olemme valtavan iloisia valmiista talostamme, jolle annoimme nimeksi Vrede. Se tarkoittaa afrikaansin kielellä “rauhallista paikkaa”.

Talonrakennusprojektimme aikana tärkeintä on ollut yksinkertaisessa pitäytyminen, sekä kustannusten pitämiseksi kurissa että siksi, että se on Mattin ja Leonan toive.

– Rehellisesti sanottuna olemme supertyytyväisiä, me rakastamme tätä taloa! Minusta on ihana istua pihalla ja katsoa, kun tyttäreni Olivia ja Alice leikkivät puutasanteella.

Matt ja Leona ovat itse suunnitelleet ja toteuttaneet oman visionsa. He ovat olleet mukana prosessin jokaisessa vaiheessa.

– Lähdimme täysillä mukaan rakennusvaiheeseen, mutta on ollut valtavan mukavaa olla mukana koko projektin ajan ja nähdä rakennuksen nousevan. Tästä on tullut upea koti perheellemme, ja tunnemme itsemme todella onnekkaiksi, kun olemme saaneet tilaisuuden rakentaa tämän.

Talo on rakennettu puusta ja yksi julkisivu vaakasuorasta puupaneelista, mutta lisäksi on rakennettu suuri puutasanne.

– Ajattelimme alusta lähtien yhdistellä erilaisia materiaaleja, mutta muutimme mielemme, kun ymmärsimme, että se kasvattaisi sekä materiaali- että työkustannuksia. Nyt olemme iloisia siitä, että sekä julkisivu ja tasanne että vaja ovat puisia. Jopa pihaa ympäröivä aita on puuta. Olemme käyttäneet paikallisen sahan palveluja, mikä on meistä todella hieno mahdollisuus. Puuhan on myös luonnontuote, mikä on meistä hyvä asia.

brandt

Kaiken puumateriaalin käsittelyyn Braundit ovat käyttäneet Sioo:x-puunsuojatuotteita.

– Olen itse käsitellyt kaikki puupinnat puunsuoja-aineella, Leona kertoo. Julkisivun, joka on skottilaista lehtikuusta, yksityiskohdat, jotka ovat douglaskuusta, vajan, joka on oikeastaan toimisto, puutasanteen ja pihaa ympäröivän aidan. Jopa pihapenkki on saanut suojakseen kerroksen Sioo:x-puunsuojaa.

On useita syitä siihen, että he valitsivat juuri Sioo:x-tuotteet.

– Suurin syy siihen oli se, että halusimme puunsuojan, joka kestää pitkään, mutta lisäksi halusimme säilyttää puun luonnollisen ulkonäön. Pidämme siitä, että kaikki näyttää yhtenäiseltä, ja puu tuntuu ihanalta koskettaa. On suuri etu, että se säilyy pitkälle tulevaisuuteen, Leona korostaa.

Jatka ostoksia
Tilauksesi

Ostoskorisi on tyhjä