Sioo:x Original Käyttöohje

1. Puhdista terassi ennen käsittelyä

terassin puhdistus 01

Sioo:x puunkäsittely tulisi aina tehdä täysin puhtaalle pinnalle.

Ennen käsittelyä pinta on puhdistettava öljystä, maalista ja liasta yms. Tämä on erityisen tärkeää käsiteltäessä vanhoja tai öljyttyjä ulkoterasseja. 

Kostuta pinta ja levitä harjalla terassipesua, jolla pinnan puhdistus käy helposti. Anna aineen vaikuttaa purkissa mainittu aika. 

 

 

 

 

terassin puhdistus 02

Puhdista terassi korkeapainepesurilla tai harjalla. Jos käytät harjaa, valitse pehmeä ja tiheä harja. 

Jos tahroja tai mustia pilkkuja jää vielä jäljelle, voit hioa ne pois. 

Suojaa kaikki viereiset pinnat roiskeilta (erityisesti lasi ja alumiini). Käytä käsineitä ja suojalaseja. Uuden painekyllästetyn puun tulisi kuivua vähintään 6 viikkoa ennen käsittelyä Sioo:x:llä. 

 

 

 

 

2. Terassin käsittelyn ensimmäinen työvaihe

terassin käsittely

Kun alusta on kuiva, se käsitellään SIOO Pohjustuksella kahteen kertaan. Käsittelykertojen väliajan pitäisi olla vähintään kaksi tuntia. SIOO Pohjustus levitetään tasaisesti ja runsaasti siveltimellä, telalla tai ruiskulla. Sivele pohjustus huolellisesti niin, ettei pinnalle jää nestettä.

Työskentely vähintään +5°C:n lämpötilassa mutta ei suorassa auringonpaisteessa.   

 

 

 

 

 

3. Terassin käsittelyn toinen vaihe (suojaus)

käsittely vaihe 02

 Kun Pohjustus on kuivunut vähintään 4 tuntia, pinta käsitellään Sioo:x Suojauksella. Suojaus tulee tehdä ennen seuraavaa sadetta. Suojausta levitetään siveltimellä, telalla tai ruiskulla runsaasti. Anna nesteen imeytyä joitakin minuutteja. Jatka sitten käsittelyä työstämällä pintaa siveltimenvedoilla ja lisää tarvittaessa. Työskentely vähintään + 5°C:n lämpötilassa mutta ei suorassa auringonpaisteessa. Käsitelty pinta muuttuu aluksi ruskean kellertäväksi tuotteen emäksisyyden johdosta. Tuote alkaa vaikuttamaan eliöihin syvälle puun sisälle heti käsittelyn jälkeen ja lopullinen vaikutus sekä suojaus rakentuu 4-8 viikon sisällä käsittelystä. Vaalentumisprosessi on käynnistynyt.

 

 

 

  

4. Vaaleneminen tapahtuu vaiheittain

vaaleneminen 1

6 viikkoa

Kuvassa näkyy terassi 6 viikon jälkeen. Jo nyt puu on kirkastunut huomattavasti ja sillä on tasainen vaaleanharmaa väri. Sävy muuttuu sitä mukaa kun pinta altistuu kosteudelle, joten värin muutosnopeus saattaa vaihdella. 

Märkänä kautena syksyllä ja talvella jopa katoksen alla oleva puu vaalenee merkittävästi. Prosessia voidaan nopeuttaa huuhtelemalla käsiteltyä pintaa vedellä. 

 

 

 

vaaleneminen 2

5 kuukautta

Käsittelystä on noin 5 kuukautta. Pinta on altistunut kovalle säälle talven aikana. Sioo-käsittely kestää vahingoittumatta pakkasta ja sadetta ilman vahinkoja. Pinta on kirkas, sileä, tasainen ja puhdas. 

 

 

 

 

  

vaaleneminen 4

10 kuukautta

Terassi on selvinnyt talvesta hyvin. Pinta on ennallaan, puhdas ja siinä on luonnonmukainen harmaa sävy. Sävy on saavuttanut lopullisen värinsä ja mahdolliset värierot ovat tasaantuneet. Pinnassa ei esiinny kasvustoja ja puu hohtaa kauniin hopeisen harmaana. 

Ensimmäisen vuoden aikana pintaan voi joskus nousta ”nukkamaisia” valkoisia partikkeleita. Tämä on ensimmäisestä käsittelystä jäänyttä ylimääräistä nestettä. Se huuhtoutuu pois sateen myötä tai voidaan harjata pois pinnan ollessa kuiva. 

 

 

vaaleneminen 5

36 kuukautta

Ensimmäisestä käsittelystä on kulunut nyt kolme vuotta ja pinta on säilynyt ennallaan. 

Huolehdi aina alustan pysymisestä puhtaana. Sioo:x -käsittely ei vaadi juuri minkäänlaista kunnossapitoa kestoikänsä aikana mutta pinnalle kertyvä lika, levä, yms. tulee toki poistaa. Talven jälkeen, kun pinnat ovat usein keränneet likaa, puhdistukseen käytetään mietoa puhdistusainetta, joka harjataan ja huuhdellaan. Rasvatahrat, viini, kahvi, yms. pyyhitään saippualiuoksella. 

 

 

 

Jos pinta vahingoittuu

Jos hopeanharmaa pinta naarmuuntuu, se sivellään uudelleen suojausaineella, jolloin vaalea pinta palautuu muutamassa kuukaudessa. Suuremmat vahingot vaativat joskus myös uuden käsittelyn pohjustuksella. Päällimmäisenä oleva Suojausaine on kulutuspintaa, joten joskus sitä voi olla tarpeen lisätä kulutukselle alttiina oleviin kohtiin Sioo -käsittelyn kestoiän aikana. Suojausaine soveltuu hyvin pinnan paikalliseen korjaamiseen.   

 

Jatka ostoksia
Tilauksesi

Ostoskorisi on tyhjä