Harmaata, Harmaata, Harmaata

Daniella Witte on stylisti ja valokuvaaja, jonka puoleen sekä sisustuslehdet että yritykset usein kääntyvät. Hänellä on varma tyylitaju, ja hän on perillä trendeistä. Daniella on lisäksi parantumaton luontoihminen ja etsii usein inspiraatiota luonnosta. Daniellan mukaan puu on yksi trendikkäimmistä materiaaleista.

Sävy sävyyn yhdistellyt pehmeät värit ovat nyt trendikkäämpiä kuin koskaan. Etenkin harmaalla väriasteikolla.

- Juuri nyt suosikkiväriyhdistelmä on harmaa, harmaa, harmaa. Harmaa on myös todella hyvä värivalinta seinille huonetta sisustettaessa. Se syleilee ja yhdistää huonetta. Mieluiten kannattaa käyttää harmaan eri sävyjä sekä seinillä että kalusteissa.

Seinien maalaamisen lisäksi trendikästä on myös tapetointi, ja silloin mieluiten koko huoneen tai kaikkien huoneiden, ei vain yksittäisen tehosteseinän tapetointi, joka oli suosittua aiemmin.

– Tärkeää on ajatella talon alkuperää ja olla remontoimatta sitä pilalle. On muistettava, miltä ajalta talo todellisuudessa on peräisin. Esimerkiksi sen sijaan, että asennettaisiin puolipaneelit ja maalattaisiin ne valkoisiksi, ne kannattaa maalata eri värillä ja valita sitten tapetit ja kalusteet sävy sävyyn.

Luonnonmateriaaleilla ja luonnollisilla väreillä sisustaminen on edelleen ajankohtaista, ja yksi tärkeimmistä materiaaleista on puu.

– Puu on valtavan trendikästä, sen trendiarvo on kaikista luonnonmateriaaleista suurin. Se on yhteydessä siihen, että käsityö on nyt muodikasta. Siinä on suurelta osin kyse puusta ja eri puulajeista. Nykyään yhdistelemme tummaa ja vaaleaa.

Puun eri sävyt sopivat myös oikein hyvin yhteen harmaan kanssa.

– Puu saa aivan uutta syvyyttä, kun maalaamme seinät. Harmaat seinät yhdessä puun yksityiskohtien kanssa ovat uskomattoman kauniit.

On myös tärkeää, mistä puu on peräisin ja millä tavoin se vaikuttaa luontoon.

– Kyse on alkuperästä, ja mieluitenhan halutaan löytää oman asuinpaikan lähimetsästä peräisin oleva puu. Periaatteessa haluamme ottaa yhteyttä lähimpään metsänomistajaan puuta tarvitessamme.

Aiemmin saimme kuulla “ulkoa sisään” -sanontaa melkein kyllästymiseen asti.

– Uskon, että me pohjoisen asukit haluamme aina tuoda luontoa sisään rakentamalla talvipuutarhoja ja lasitettuja kuisteja, koska mitä ikinä teemmekin, sesonki ei ole täällä pitkä. Sehän on myös yksi keino päästä lähemmäs luontoa.

Daniella on luontoihminen, joka liikkuu ulkona luonnossa lähes päivittäin.

– Saan ideani ulkona luonnossa. Pidän ulkoilusta, ja minulla on ilo asua paikassa, jossa lähellämme on sekä pieni metsä että meri. Yleensä joko kävelen tai juoksen.

Luonto on myös hyvä ja loputon inspiraation lähde, josta ammentaa.

– Työskentelen paljon värien ja väriyhdistelmien parissa, ja silloin mietin usein, mitä luonnossa esiintyvää samanväristä ajan takaa, ja yritän löytää sen. Jos näen kukan tai oksan, yhdistän sen usein tuotteeseen, jonka parissa juuri silloin työskentelen. Minulle kyse on siis suurelta osin väreistä.

Daniella ja hänen miehensä ovat äskettäin rakentaneet uima-altaan, jota tehdessään he yhdistivät puutasanteen olemassa olleen terassin betonilattiaan.

– Minusta betoni ja puu sopivat niin hyvin yhteen. Puu on hyvä juuri altaan ympärillä myös siksi, että se pienentää liukastumisriskiä ja kosteus valuu pois automaattisesti. Ei tarvitse myöskään pelätä, että lapset kaatuvat ja lyövät itsensä johonkin ympäriinsä juoksennellessaan

Kahden erilaisen lattian käyttö on hieman epätavallista.

– Mielestäni puun väri näyttää hyvältä betoniin yhdistettynä, ja kaksi eri lattiamateriaalia jakavat suuren pinnan, niin kuin siinä olisi useita eri huoneita.

Puutasanne saa muutaman vuoden päästä luultavasti hopeanharmaan sävyn.

– Juuri sellaisenhan kaikki haluavat, hopeanharmaa väri on huippusiisti. Sehän on klassinen ja luonnollinen.

Harmaa väri näyttää hyvältä puutasanteessa, mutta se sopii oikein hyvin myös viherkasvien kanssa.

– Pidän siitä, kun puutasanteen väri nousee johonkin huonekaluun, kuten esim. pöytään tai tuoliin. Silloin kaikki sopii yhteen, ja käsistään kätevä voi valmistaa puisia kuutioita, jotka voivat toimia ruukkuina. Jos vielä lisätään runsaasti vihreää, syntyy hieno pohja tilan jakamiseen esimerkiksi teräskalusteilla. Minusta terassi pitäisi yrittää pitää mahdollisimman luonnollisena ja lähellä luontoa.

Suuri määrä ruukkuja tai reiät puutasanteessa ovat myös Daniellalle mieleisiä ideoita.

– Runsaat istutukset ja suuret ruukut ovat aina parempi valinta kuin valtava määrä pikkuruukkuja, jotka vain seisovat paikoillaan ja kuivuvat. Parhaita ovat reilun kokoiset esineet, jotka voivat olla ulkona ympäri vuoden, Daniella toteaa lopuksi.

Jatka ostoksia
Tilauksesi

Ostoskorisi on tyhjä