Syyssiivous

Kuva: sioox.se

Kuinka valmistella SiOO:X terassi talven varalle

Suloinen, ulkoilmaelämän täyteinen terassikesä on lopuillaan. On aika taittaa aurinkovarjo, kerätä kalusteet ja suojata kasvit. Voit auttaa SiOO:X pintojasi talvehtimaan, jotta saat niistä jälleen yhtä suurta iloa, kun aurinko ja lämpö palaavat jälleen ensi vuonna. 

Nopea syyssiivous SiOO:X Huoltopesuaineella on kaikki mitä vaaditaan ja suositellaan erityisen alttiille puupinnoille. Puhdas terassi selviytyy paremmin syksyn varjoista, lehdistä ja tuulenpuuskista, eivätkä viherlevät pääse kiinnittymään puun pintaan.

Viherlevät voivat kasvaa kaikilla pinnoilla, jos niitä ei ole aktiivisesti suojattu. Ne menestyvät kevään ja kesän aikana, mutta myös leutoina talvina, ja niistä on tullut iso ongelma maissa, joissa talvet ovat yhä leudompia.

Viherlevät ja sieni-itiöt tarvitsevat kahta asiaa menestyäkseen: vettä ja ravinteita. Vettä on tarpeeksi myös talvella, etenkin Etelä-Ruotsissa. Ravinteita on joskus hieman vaikeampi löytää… Viimeistellyllä SiOO:X terassilla, joka on yli vuoden vanha, viherlevät eivät pääse puun rakenteisiin, vaan ne saavat ravintoa kaikesta pinnalle kertyvästä orgaanisesta aineesta. Orgaanisen aineen poistaminen pakottaa levät jatkamaan matkaansa, tai ne saattavat jopa kuolla nälkään.

SiOO:X Huoltopesuaine on mieto pesuaine, jonka pH-arvo on alhainen, ja se poistaa lian hellävaraisesti. Tuote on suunniteltu erityisesti SiOO:X Puunsuoja- ja Pintasuojakäsiteltyjen pintojen puhdistukseen.

Kuva: sioox.se

Näin käytät Huoltopesuainetta:

Laimenna 1 dl Huoltopesuainetta 8 litraan haaleaa vettä. Erittäin likaisille pinnoille pesuainetta käytetään 2 dl.

Levitä seos pinnalle pehmeällä harjalla, anna vaikuttaa 20 minuuttia. Harjaa pinta varovasti pehmeällä harjalla ja huuhtele sen jälkeen hyvin. Anna pinnan kuivua ennen huonekalujen ym. asettamista.

Puuasiantuntijan siivousvinkit:

  • Pesuharjalla voi olla vaikea putsata kukkaruukkujen ympäriltä ja alta. Ruukkujen ympärille kertyy usein maa-ainesta ja likaa. Siirtele ruukkuja paikasta toiseen ja suosi aluslautasia sekä jalallisia tai pyörällisiä ruukkuja. Tämä helpottaa paitsi terassin puhdistusta, mutta myös edesauttaa SiOO:X käsitellyn pinnan tasaista kehittymistä ajan myötä.
  • Mitä paremmin terassi kuivuu, sitä vähemmän se on alttiina leville ja itiöille. Hyvin tuulettuvat rakenteet ovat edellytys terassin pitkälle ja onnelliselle elämälle. Varmista, että palkit on pystytetty noin 60 cm:n korkeuteen, jotta terassi on selvästi maanpinnan yläpuolella (noin 40 cm), ja sadevesien salaojitus on toteutettu huolellisesti.
  • Älä käytä painepesuria, saippuapohjaisia ​​tuotteita tai voimakkaita kemikaaleja: ne voivat vahingoittaa puunsuojan pintakerrosta.

Kuva: sioox.se

Jatka ostoksia
Tilauksesi

Ostoskorisi on tyhjä