AINUTLAATUINEN PUUNSUOJA-AINE

Kaikki ulkona oleva puu, kuten julkisivupaneelit, terassin tasanteet, puutarhakalusteet ja aidat, on käsiteltävä, jotta ne kestävät sään vaihteluita ja tuulta. Tähän käytetään usein öljyä tai maalia, mikä on kallista ja vie paljon aikaa. Sioo:x Wood Protection on paljon parempi ratkaisu tähän ongelmaan.

Sioo:x:n luonnollinen puunsuojakäsittely kyllästää ympäristöystävällisesti ja ehkäisee sen lisäksi lahoamista, levää, hometta ja likaa moniksi vuosiksi eteenpäin.

– Sioo:x:n tuotteet perustuvat aivan toisenlaiseen periaatteeseen kuin muut suoja-aineet. Niiden perustana on pii, joka tunkeutuu puun sisään ja muodostaa fyysisen esteen. Sienet ja muut organismit eivät pääse tunkeutumaan syvälle. Käytämme piitä täydentämässä myös kaliumia, joka tunkeutuu puuhun paremmin kuin esimerkiksi natrium, jota on monissa muissa tuotteissa markkinoilla. Natrium on materiaalina halvempi mutta sen teho on heikompi, kertoo Sioo Wood Protection AB:n tuoteasiantuntija Börje Gevert.

Pii ja kalium ovat luonnon mineraaleja, joita esiintyy entuudestaan luonnossa, sekä puissa ja kasveissa että meissä ihmisissäkin.

– Piipohjan käyttäminen on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin rautavihtrillin tai pelkän lasuurin käyttö. Meillä on julkisivutuotteissamme lasuuria yhdistettynä hyvään pintasuojaan. Sitä on saatavana valkoharmaana ja keskiharmaana. Pigmentoimalla saadaan väri välittömästi eikä puun harmaantumista tarvitse odottaa.

Käyttämällä Sioo:x-puunsuojakäsittelyä esimerkiksi puutasanteeseen saat vettä hylkivän ja diffuusiolle avoimen lattian, josta tulee jo yhdellä siveltimen vedolla kauniin hopeanharmaa ja pehmeä ja mukava jalan alla. Ilman, että siitä tulisi liukas.

– Harmaa väri on tulosta puun luonnollisesta harmaantumisprosessista, vanhasta puusta tulee harmaa yhdellä siveltimen vedolla. Tällä nopeutetaan käsittelyä puuta vahingoittamatta. Näin saamme aikaan suositun harmaan pinnan.

Kun olet käsitellyt puun Sioo:x-puunsuojatuotteilla, käsittelyn vaikutus kestää jopa 15 vuotta (katso tietoa ko. tuotteesta). Tuote tunkeutuu puun sisään ja yhdistyy puun oman suojan kanssa.

– Tuotteidemme käytöllä on monia vaikutuksia. Osittain on kyse puun harmaantumisesta, osittain sen suojaamisesta. Lisäksi puun rakenne ja ikääntyminen tulevat paremmin esiin. Piikäsittely kestää todella pitkään, mutta pintakäsittelyainetta saatetaan joutua lisäämään.

Sioo:x-tuotteet on mukautettu ulkoympäristöihin, ja vaikka niitä voi käyttää myös sisällä, niiden teho on paras ulkona.

–  Vesi on edellytys sen toiminnalle, se saa puunsuoja-aineen tunkeutumaan selluloosaan. Lisäksi tarvitaan vain hieman kosteutta ja vesihöyryä, joita ulkona on luonnostaan, jotta pii kehittyisi positiivisesti.

Tuotteet myös sitovat pintaa tehden siitä kovemman ja kestävämmän. Tähän Sioo:x käyttää kaliumia ja piitä, jotka tunkeutuvat sisään puuhun ja sitovat sen kuidut yhteen.

– Tänä vuonna olemme esitelleet entistäkin paremman pintasuoja-aineen: uuden sukupolven pintasuoja-aineen märkälujuuden ansiosta pinta on entistäkin helpompi pitää puhtaana ja pinta säilyy kuivana ja hyvänä pidempään.

Materiaali myös hylkii likaa, joten tasannetta ei tarvitse jatkuvasti pestä ja kuurata, vaan esim. kevyempi puhdistus Sioo:x-ylläpitopesuaineella riittää.

– Esimerkiksi puutasanteen pesu on vaarallista, koska pestessä puun pintakuidut irtoavat helposti, mikä vahingoittaa puuta. Sioo:x-tuotteet vahvistavat puun pintaa. Puunsuoja-aine imeytyy syvälle ja tarttuu puuhun. Sen ansiosta levä ja mustat itiöt on helpompi pestä pois, Börje Gevert toteaa lopuksi.

Jatka ostoksia
Tilauksesi

Ostoskorisi on tyhjä